Bijna 4 jaar

Wanneer uw zoon/dochter ongeveer 3 jaar is gaat u zich waarschijnlijk oriƫnteren op een basisschool. Wanneer u informatie wilt ontvangen over de school nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u vragen stellen, ontvangt u informatie, en krijgt u een rondleiding door de school en de groepen.

Wanneer u gebruik wilt maken van dit gesprek of uw kind graag wilt aanmelden kunt u een afspraak met de schooldirecteur maken. U weet dan zeker dat er voldoende tijd voor u wordt vrijgemaakt. De aanmelding van nieuwe leerlingen gebeurt door de ouder(s)/verzorger(s).

 

Kennismaking met de school

Op de dag dat een kind 4 jaar wordt, mag het naar de basisschool. Voordat het kind daadwerkelijk 4 jaar is en naar school gaat mag het in overleg met de groepsleerkracht alvast 5 dagen komen kennismaken. In deze 5 dagen leert uw zoon/dochter alvast de groepsleerkracht, de klasgenootjes en de school kennen.

Als de belasting voor een 4-jarige in het begin te groot is, kan in overleg met de leerkracht afgesproken worden, dat het kind in het begin b.v. alleen de ochtenden naar school gaat.

Een kind is leerplichtig vanaf het moment dat het 5 jaar wordt.